Internet? Minitel!

Vraag jij je weleens af waarom niet alle Fransen gebruik maken van het internet? De schuldige is Minitel! Minitel is een Frans netwerk dat gebruik maakt van de telefoonlijn. Het is in 1982 geïntroduceerd en is een voorloper van het internet. Het systeem wordt in Frankrijk massaal gebruikt omdat de hardware gratis wordt geleverd.

Het ziet er uit als een klein tv-tje met toetsenbord en Fransen hebben het gewoon in hun huiskamer staan. Verder heeft het dezelfde functionaliteit als internet, je kunt er informatie op vinden en mensen kunnen gegevens van jou vinden. Tegenwoordig is het systeem nog steeds in gebruik, al wordt het wel steeds meer verdrongen door het internet. In Frankrijk bestaat tegenwoordig zelfs een ADSL versie van Minitel. Voor meer informatie, kijk op minitel.fr

Lees ook:Zelf Frans leren via Internet
Lees ook:Nieuw online magazine: Tiens!
Lees ook:2014: Honderd jaar geleden WO1 en 70 jaar D-Day
Lees ook:ADV: 10 zomertips voor méér belplezier
Lees ook:Vakantietips Frankrijk op vernieuwd Reizen.nl

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>