Etenswaren camoufleren???

In Frankrijk heeft men iets nieuws bedacht. De prijzen van voedingswaren zijn daar zo sterk gestegen, dat fabrikanten een nieuwe truc hebben bedacht. Camoufleren.

Ik hoor u denken. Wat is dat nu weer? Natuurlijk een typisch Franse uitdrukking, maar het is wel waar. Franse fabrikanten doen er namelijk alles aan om toch de prijs laag te kunnen houden en zelf voldoende omzet te verkrijgen aan de verkoop van diezelfde producten. Bekende trucs zijn inmiddels: het veranderen (en dus verminderen) van de verpakking, het veranderen van recepten én het verkleinen van schappen waardoor deze voller lijken.

Dat klinkt toch te gek voor woorden. Het is echter wel echt waar. Zo heeft bijvoorbeeld een bekende koekjesfabrikant haar koekjes niet meer in verpakkingen van 330 gram, maar in die van 300 gram. En dat voor dezelfde prijs verkopen.

Slim? We zullen het zien. In elk geval is het nu ook hier in Nederland bekend dat dit soort praktijken spelen. Dus Fransen, wees ook eens lekker krenterig en let goed op wat je koopt. Camouflage in overvloed in de Franse supermarkten!

Voor het volledige artikel (in het Frans) klikt u hier.

Lees ook:Recept van de week: Franse ovenschotel uit de Elzas
Lees ook:Zijn Franse vrouwen sexier dan de Engelse?
Lees ook:Rommelmarkten en brocantes in Frankrijk
Lees ook:Le Petit Nicolas volgend jaar in de bioscoop
Lees ook:Brillenmode voor 2009: weg met de bling bling!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>