Binck bank naar Frankrijk

 Internetbank Binck is van start gegaan op de Franse markt, waar het bedrijf ondanks het lastige beursklimaat verder denkt te kunnen groeien. Dat heeft BinckBank dinsdag bekendgemaakt.

 

Het opstarten van de Franse activiteiten heeft volgens een woordvoerder van Binck enkele miljoenen euro’s gekost. Dit jaar besteedt het bedrijf ongeveer 1,5 miljoen euro aan marketing in het land.

Binck heeft volgens de woordvoerder ongeveert dertig concurrenten in Frankrijk “waaronder een paar serieuze.” Daarbij gaat het om online brokers als Boursorama en Cortal Consors en grote banken die zich ook op internet doen gelden als Société Générale en BNP Paribas.

Spaarrekening

Binck probeert met lage tarieven actieve Franse beleggers aan te trekken, maar ook niet-beleggers kunnen een spaarrekening openen. De bank werkt vanuit een kantoor in Parijs dat vijftien medewerkers telt.

Frankrijk is de tweede buitenlandse markt voor Binck, naast België. Het bedrijf kijkt naar verdere groeimogelijkheden in Europa, maar concrete plannen zijn er nog niet.

 Bron: detelegraaf.nl

 

Lees ook:Geruchten over verlaging kredietwaardigheid Frankrijk
Lees ook:Boete van 384 miljoen voor Franse banken
Lees ook:Proces beurshandelaar Kerviel begonnen
Lees ook:Franse beurshandelaar veroordeeld tot 3 jaar cel
Lees ook:Eis 4 jaar cel tegen beurshandelaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>