Betancourt bekroond tot vrouw van het jaar 2008

De Frans-Colombiaanse politica Ingrid Betancourt is verkozen tot 'Vrouw van het jaar 2008'. Dat heeft de organisatie van Women's World Awards in Wenen bekendgemaakt. De 44-jarige Betancourt krijgt de prijs vanwege haar voortdurende strijd voor democratie, vrijheid en tolerantie. Volgens de organisatie maakt haar onwrikbare toewijding Betancourt een rolmodel voor miljoenen mensen. De politica werd twee maanden geleden bevrijd uit handen van de Colombiaanse rebellenbeweging FARC, na ruim zes jaar ontvoerd te zijn geweest.

De prijs wordt jaarlijks in twaalf categorieën uitgereikt aan vrouwen die de wereld hebben beïnvloed op het gebied van politiek of mode. Eerdere winnaars zijn onder anderen de Somalische voorvechster van vrouwenrechten Waris Dirie, koningin Noor van Jordanië en Oprah Winfrey. Betancourt krijgt op 26 oktober een beeldje.

Ga naar Bron

Lees ook:Catherine Deneuve krijgt Chaplin Award
Lees ook:Des Hommes et des Dieux grootste kanshebber Césars
Lees ook:Misdaadauteur Pieter Aspe beroemd in Frankrijk
Lees ook:Modeontwerper Galliano toegelaten tot Frans erelegioen
Lees ook:Marlies Dekkers wint Prix de la Mode

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>