Vous êtes d’où?

De Franse regering heeft besloten nieuwe kentekens voor auto's in te voeren. Het huidige systeem vindt men te ingewikkeld, onder andere omdat een auto een nieuw kenteken moet krijgen zodra de eigenaar naar een ander departement verhuist. Het is namelijk al sinds jaar en dag zo dat Franse kentekens eindigen op het nummer van het departement waar men woont (75 voor Parijs, 69 voor Lyon enz.).

Dat departementsnummer wordt dus in het vervolg weggelaten. Jammer, want dit was juist zo leuk! Je zag meteen uit welke regio je vakantieburen kwamen. Dit vinden de Fransen zelf ook. Veel van hen zijn het er niet mee eens. Er is zelfs al een protestsite geopend waar men voor of tegen het nieuwe systeem kan stemmen. De tegenstemmers zijn veruit in de meerderheid. En de tegenstemmers… dat zijn waarschijnlijk Parijzenaars. Het schijnt dat hun auto's opvallend vaker opzettelijk beschadigd worden. Waarschijnlijk door hun medelanders die de pest hebben aan de als zeer arrogant bekend staande Parijzenaars.

Foto: Frans Verkeersbureau

Lees ook:Project met gratis leenfietsen in Parijs is mislukt
Lees ook:Nieuwe kentekens in Frankrijk
Lees ook:Internet? Minitel!
Lees ook:ANWB waarschuwt voor nieuwe Franse benzine
Lees ook:Zestig oldtimers t.w.v. 15 miljoen euro teruggevonden in Franse schuur

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>