Taliban poseren in uniformen van vermoorde Franse soldaten

In Frankrijk is ophef ontstaan na een reportage over het talibancommando dat verantwoordelijk is voor de dood van tien Franse soldaten in Afghanistan. Familieleden van de slachtoffers reageren ontzet.

In de reportage, die donderdag in het weekblad Paris Match stond, dreigen de taliban ermee 'alle' Franse soldaten te zullen te doden indien ze in Afghanistan blijven.

Op de foto's is te zien hoe de commandoleden pronken met de wapens van de tien Franse soldaten van de NAVO-vredesmacht in Afghanistan (ISAF).

Ze werden op 19 augustus gedood toen ze ten oosten van de hoofdstad Kabul in een hinderlaag van Talibanstrijders terechtkwamen. Een van hen draagt een bijna volledig uniform van een Franse militair.

Een vader van een van de slachtoffers noemde de foto's verwerpelijk. Europees Parlementslid Daniel Cohn-Bendit sprak in gelijkaardige zin.

Fotografe Véronique De Viguerie, die de foto's nam, liet weten dat het niet de bedoeling was om harteloos over te komen en zei in een reactie enkel haar werk te hebben gedaan.

Frankrijk heeft na de aanslag aangekondigd haar troepen in Afghanistan beter te zullen uitrusten.

Bron: Knack

Lees ook:Frans leger bedreigt familieleden militairen in Afghanistan
Lees ook:Franse soldaat gedood in Afghanistan
Lees ook:Prins Albert viert in Monaco 70 jaar vrijheid
Lees ook:Franse troepen in Afghanistan slecht toegerust
Lees ook:Ontvoerde journalisten na 1,5 jaar vrij

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>