Mes amis, mes amours

Marc Levy is in Frankrijk een populaire schrijver. Bekende boeken van zijn hand zijn "Où es-tu?" (Waar jij bent), "Vous revoir" (Net als toen) en "Et si c'était vrai" (Was het maar waar). Dit laatste is ook verfilmd als "Just Like Heaven" met Reese Witherspoon en Mark Ruffalo.

Levy's schrijfstijl is luchtig en handelt over alledaagse mensen in soms bijzondere situaties. "Mes amis, mes amours" is ook weer zo'n feel good boek dat een prettige Franse sfeer uitademt. Wat op zich best bijzonder is voor een boek dat zich grotendeels afspeelt in London, al is dit dan in de Franse wijk van deze stad.

De hoofdpersonen zijn twee Franse huisvaders die de 'fraternité' hoog in het vaandel hebben. Na wat tegenslagen besluiten ze samen een huishouden te vormen. Ze spreken slechts twee regels af: babysitters en vrouwen zijn niet welkom…

Ik heb getracht "Mes amis, mes amours" in het Frans te lezen en ben zowaar een heel eind gekomen, totdat ik las dat het boek binnenkort ook in het Nederlands verschijnt: "Voor wie liefheeft", De Boekerij, ISBN: 9789022551288.

Voor degenen die de voorkeur geven aan een film boven een boek, heb ik goed nieuws: het boek is ook verfilmd met -hoe verrassend- dezelfde titel "Mes amis, mes amours".

Lees ook:Sarkozy en de ergernissen van de Fransen
Lees ook:Seks, leugens en intriges: Schokkende verhalen over vrouwen van de Franse politiek
Lees ook:Franse Femen-activiste schrijft boek: ‘ik heb geen spijt, ondanks enkele valkuilen’
Lees ook:Het huishouden met de Franse slag, als een echte Parijse huisvrouw
Lees ook:Apple weigert boek van Franse feministe omdat de foto te sexistisch is

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>