Franse glossy’s en ‘les pipoles’

Deze zomer een Franse glossy gekocht. Nou ja, noem het eerder kappersliteratuur. Maar het gaat vooral om de plaatjes, nietwaar? Het eerste in het oog springende verschil met de Nederlandse glossy's is de hoeveelheid (semi-)naakt.

Elke week wordt de cover gesierd door een andere variant van Kate, Sienna of Lily in nagenoeg 'costume d'Eva'. Maar dat terzijde. Ik was geamuseerd om de benaming die de Fransen gebruiken voor de sterren: 'Les pipoles'. Spreek dit eens hardop uit… "Lè piepóól". Ligt het aan mij of is dit gewoon een knullige franse verhaspeling van het Engelse 'the people'?
Wie het weet, mag het zeggen.

Franse glossy: www.public.fr

Lees ook:Hashtag wordt mot-dièse
Lees ook:Wordt Virginie de nieuwe Miss World?
Lees ook:Ex-miss France bijna naakt door ALS Ice Bucket Challenge
Lees ook:Vanessa Paradis en Johnny Depp uit elkaar?
Lees ook:Lily-Rose Depp gezicht van Chanel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>