De bekendste streekproducten van de regio Aquitaine

De regio Aquitaine staat naast haar streekgerechten, bezienswaardigheden en mooie steden (zie de blog over de regio Aquitaine) ook bekend om specialiteiten uit de regio. De producten die je in elke Aquitainse keuken kunt terugvinden, zijn: 

La Garbure

Dit is eigenlijk geen product, maar een recept. Het is een traditionele soep uit de Béarn. Men maakt deze soep van de restjes van de afgelopen week: kool, bonen, aardappels, wortels, paprika’s, ham, eendeborst, spek, etc. Smaakt heerlijk!

 

 

Kaviaar uit de Aquitaine

Caviar d’Aquitaine is een exclusieve kaviaar. Uniek vanwege haar gastronomische oorsprong uit de regio van de riviermonding van de Gironde. De kaviaar is licht gezouten om haar delicate aroma naar voren te brengen. Door de grootte van de eitjes en de variatie in kleur van donkergrijs tot goudbruin, zal Caviar d’Aquitaine met haar subtiele notensmaak uw smaakpapillen strelen. Caviar d’Aquitaine wordt zelfs gezien als het beste kweekproduct ter wereld, beter nog dan de Iraanse kaviaar.

De wijn Saint-Emilion Chateau Pavie

Dit is een van de lekkerste wijnen uit de regio. Dit is één van de meest opmerkelijkste wijnen van Bordeaux gelegen ten zuid-westen van het dorp Saint-Emilion met een oppervlakte van 36ha. In het begin leek deze wijn meer op een  grapje. Het kasteel was in verval en leek geen goede wijn te kunnen produceren. Maar tegenwoordig is het een van mooiste landgoederen en een van de beste wijnen van de regio. Het kasteel heeft nu de grootste productie onder de 1e Grand Cru Classés.

De samenstelling van Chateau Pavie is 60% Merlot, 30% Cabernet Franc, and 10% Cabernet Sauvignon. De gemiddelde leeftijd van de wijnranken is 43jaar. Hiervan worden jaarlijks zo’n 6500 kisten geproduceerd. Chateau Pavie is hier een licht gecorseerde wijn die zijn veelvuldig fruit ontplooit in de mond met een lange afdronk.

Lees ook:Franse delicatessewinkel verkoopt grootste blik kaviaar in de wereld
Lees ook:Regionaal: Aquitaine (Aquitanië)
Lees ook:Vanaf 4 januari: nieuw TV programma “Via Vacance”
Lees ook:Chambord, rêve de lumières
Lees ook:Woede om verkoop Frans chateau

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>