Du pastis, c’est du gin pour la France (Olivier Boura)

Bonne soirée!

Je me présente…. Mijn naam is Mirthe Smeets (mijn voornaam wordt in Frankrijk nogal eens verbasterd tot Myrtille). Ik vervang de komende drie maanden hoofdredactrice Hélène Van Santen die zich de komende tijd voor werk en studie in La Grande-Bretagne zal bevinden.

Zij verruilt de vin blanc voor de brown ale. Ik wil jullie ondertussen pastis aanbieden. ‘Du pastis, c’est du gin pour la France’ volgens schrijver Olivier Boura. In Aix-en-Provence en in Marseille, waar ik geregeld verblijf als freelance journaliste voor diverse Frankrijkmagazines, kunnen ze niet zonder dit verfrissende drankje. ‘A la tienne’ klinkt het geregeld wanneer je mensen bezoekt of terrassen passeert.

De komende maanden zullen we dus met de anijssmaak nog in de mond le sud gaan verkennen. Samen verdwalen… en terechtkomen in stille natuurgebieden of juist in bruisende stadswijken. In het zuiden is momenteel veel te beleven, aangezien Marseille dit jaar Culturele Hoofdstad van Europa is. Onlangs was er nog het wereldmuziekfestival Babel Med en binnenkort zullen er zelfs culturele activiteiten uit Nederland gepresenteerd worden onder de naam ‘Oh! Pays-Bas’. 

Uiteraard zal ik jullie ook op de hoogte houden van interessante films (nu in de bioscoop, à voir: ‘Au bout du conte’ van Agnès Jaoui; en niet in de bioscoop maar ook de moeite waard: ‘À nos amours’ van Maurice Pialat), la musique (Zaz al ontdekt?), boeken, festivals, dagelijks nieuws en wetenswaardigheden. Een vleugje Paris zal ook niet ontbreken… (‘Stadsliefde’ van Van Dis al gelezen, en ‘De Wandelaar’?).

Verzoekjes mag je ook indienen, mail dan naar [email protected]

À la prochaine et… santé!

Lees ook:Partir vers de nouveaux horizons
Lees ook:Oh! Pays-Bas
Lees ook:Franse filmfestival Ciné Premières
Lees ook:Yes We Camp Marseille!
Lees ook:Absint? Pastis!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>